Genesis

 

In den beginne…was ik jurist met een baan waar ik niet gelukkigvan werd. Dus nam ik ontslag als juridisch manager en ging geschiedenis studeren!

Ik zag het als een nieuw begin. Voor het eerst géén drukte, géén geren, gewoon studeren overdag en ´s avonds naar college. Nou ja, ook nog een beetje huishouden en zorgen voor 2 puberdochters, maar dat mag geen naam hebben. 😉

Wat heeft dit nieuwe begin me nu opgebracht? Veel kennis en nieuwe inzichten. Dat merkte ik toen ik meedeed aan de Grote Geschiedenisquiz. Heel veel vragen wist ik zeker, een degelijk fundament van basiskennis is gelegd in dit eerste jaar. Read More >> www.geschiedenis24.nl/…2011/GroteGeschiedenisQuiz2011.html 

Maar het leukste is het koppelen van het verleden aan het heden. Zoals dat filmpje over de huisvrouwen uit Indië die leerden aardappels schillen, de betutteling van de jaren ’50. En wat een enorm verschil met het gebrek aan betutteling voor de allochtonen in de jaren ’70! Wat zou er met de multiculti-samenleving gebeurd zijn als in de jaren ’70 ook dat soort inburgeringscursussen waren opgezet? Zou de PVV dan minder aanhang hebben gehad?

Overigens een leuk detail voor Wilders, met zijn Indische achtergrond: het grootste moslimland ter wereld is Indonesië. Hetzelfde land dat eerder als Nederlands-Indië deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden.

Dus is het aantal moslims in Nederland is de afgelopen eeuw helemaal niet gestegen maar juist met miljoenen gedaald! :))

AJV45

Leave a Reply